Kaksi omaista istuu luonnossa

Ajankohtaista

Kaikki paikalliset yhteistyössä toteutetut tapahtumat, yksittäiset omaisten tilaisuudet hoitokodeissa tmv. omaisyhteistyön tilaisuudet eivät näy tapahtumakalenterissamme.  Lisätietoja tapahtumista Omaisena edelleen ry:n työntekijöiltä.

 

 

LOKAKUU 2020

Ke 14.10.
klo 13-14.30

verkossa

Etätilaisuus Omaisena, läheisenä muutostilanteiden keskellä

Erilaisten omaishoitoon tai hoivaympäristöön liittyvien muutostilanteiden keskellä omaisia, läheisiä mietityttävät monet kysymykset, myös  hoitokodin tai asumispalveluiden arjessa. Hoitokotiin muutto  ja uusi arki  siellä kuten myös omaishoitotilanteesta irrottautuminen nostavat esille monenlaisia tunteita. Omaisena edelleen ry järjestää valtakunnallisen ja vertaistuellisen etätapaamisen 14.10. 2020 klo 13:00-14:30.  Teemasta alustaa yhdistyksen työntekijä, ja pohdintaa jatketaan yhdessä. Mukana keskustelemassa Omaisena edelleen ry:n työntekijät  Erja Laikio ja Tuija Kotiranta.  Lisätiedot ja ilmoittautumiset  12.10. mennessä erja.laikio(at)omaisenaedelleen.fi tai p. 0400 506 725.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan  Teams-etätapaamiseen eri puolilta Suomea. Tarvitset tietokoneen tai muun älylaitteen ja sähköpostiosoitteen. Opastamme Sinua mielellämme! Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse osallistumislinkki  tapaamiseen.

To 29.10.
klo 12.30 -15.45

Helsinki/ myös etätilaisuus

Tunteet ja kokemukset omaishoitotilanteissa -seminaari

Paikka: Folkhälsanin  päärakennus Helsingissä, Topeliuksenkatu 20, Ossian- sali. Suomen omaishoidon verkoston seminaari omaishoidon herättämistä ristiriitaisistakin tunteista ja hoivatilanteen vaikututuksista ihmissuhteisiin ja elämään. Seminaari on tarkoitettu erityisesti omaishoidon parissa työskenteleville järjestöjen ja kuntien työntekijöille ja vapaaehtoisille, tutkijoille, omaishoitajille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Ohjelma: 12:30 Seminaarin avaus Jonna Skand, pj, Suomen omaishoidon verkosto. 12:25 Tunteet hoivasuhteissa, Tiina Sihto, tutkijatohtori, Jyväskylän yliopisto. Omaishoidon kielletyt tunteet- terve aggresio voimavaraksi. Henriikka Laurola, projektityöntekijä, Tunne voimavarasi-hanke Maria-Akatemia ry. 14:00 Kahvia. 14:20 Elämän muutos- ja siirtymävaiheissa -omaishoidosta luopumisen kysymykset. Tuija Kotiranta, Omaisena edelleen ry. Meidän  erityinen perhe -tunteet ja ihmissuhteet lasten omaishoitoperheissä. Merja Riikonen, perhetoiminnan vastaava, Lakeuden omaishoitajat ry. 15:30 Päivän lopetus. Lisätietoja Merja Purhonen, järjestöpäällikkö Omaishoitajaliitto, p. 020 7806 522 merja.purhonen(at)omaishoitajat.fi

lmoittautuminen 16.10. mennessä linkin kautta. Seminaaria on mahdollista seurata myös etänä, ilmoittautuneille lähetetään linkki tapahtumaan.

Suomen omaishoidon verkostoon kuuluu 23 valtakunnallista järjestöä, säätiötä ja tutkimuslaitosta, jotka yhteistyötä vahvistamalla vaikuttavat eri tavoin omaishoidon kehittämiseksi.  www.omaishoidonverkosto.fi